1 Decembrie este ziua tradiționalelor porții de fasole cu ciolan. La Constanța, două locații au anunțat deja că pregătesc ceaunele.
Omul de afaceri Tudorel Chesoi, fost consilier municipal în Constanța ne-a mărturisit că pregătește peste 350 porții de fasole cu ciolan, dar și fără ciolan (pentru cei care țin post).
“Am invitat salariații, colaboratorii, prietenii dar și constănțenii care vor să ne fie alături. Este o tradiție de 7 ani la noi, de Ziua Națională. Pregătim fasole cu ciolan, aperitiv și țuică fiartă”, a declarat Tudorel Chesoi pentru Constanța NEWS.
Omul de afaceri constănțean s-a făcut remarcat prin activitatea sa de consilier local dar și pentru cadourile pe care le-a făcut an de an copiilor de la casele de plasament.
Bistro Evo din zona Peninsulară invită constănțenii pe 1 Decembrie la 100 de porții de fasole cu ciolan.
“O mâncare românească, la ceas de sărbătoare, o încercare de a le arăta colegilor nostri, oameni de afaceri, că uneori putem să și dăruim nu doar să punem profitul pe primul loc. Cu atat mai mult în această perioadă in care vorbim doar despre scumpri și măsuri fiscale mult criticate”, spune Irina Pușcașu de la Bistro Evo.
Evenimentul începe la ora 13.00, pe Bulevardul Tomis, nr. 23.
Începând cu ora 11:00, cernavodenii sunt invitați să savureze o porție din tradiționala fasole cu cârnați și o cană de vin fiert, oferite din partea Primăriei și a Consiliului Local Cernavoda.
La finalul zilei, orașul se va îmbrăca în lumini de sărbătoare, luminițele de Crăciun vor fi aprinse, iar evenimentul dedicat Zilei Naționale a României se va încheia cu un minunat foc de artificii.
Be the first to comment