Conducerea comunei Cumpăna vrea să facă lumină cu privire cu cei care trăiesc „pe cârca comunității“. Astfel, au fost date publicității cu situația exactă a celor care primesc bani, pentru ce, dar și numărul celor care nu mai beneficiază de ajutor pentru că le-a fost prea lene să muncească în folosul comunității.
Din cei 15. 000 de locuitori ai comunei Cumpăna, la data de 4 septembrie există în evidența Serviciului Public de Asistență Socială al Primăriei comunei Cumpăna un număr de 96 dosare respectiv 338 persoane din care:
– 197 copii;
– 4 persoane bolnave TBC;
– 4 persoane cu dizabilități;
– 62 femei casnice ce au în îngrijir copii cu vârsta de până la 7 ani;
– 15 persoane vârstnice fără pensie;
– 56 persoane apte de muncă.
La data de 1 octombrie 2016 au fost suspendate un număr de 30 dosare de ajutor social conform Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat pentru neefectuarea orelor de muncă în folosul comunității conform legii.
La data de 1 iunie 2017 – 10 dosare de ajutor social au fost suspendate tot pentru neefectuarea orelor.
Pentru corectitudinea datelor vă îndrumăm să vă adresați următoarelelor instituțiilor abilitate:
Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), situată în municipiul Constanța, județul Constanța, strada Decebal, nr. 13 și
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța (AJOFM) situată în municipiul Constanța, județul Constanța, strada Lacului nr. 14.
Toate persoanele apte de muncă ce depun cereri pentru venitul minim garantat sunt îndrumate în prealabil către AJOFM Constanța în vederea obținerii unui loc de muncă. Persoanelor care refuză locul de muncă NU li se aprobă ajutorul social.
„Venitul minim garantat nu este o sursă de venit permanentă, reprezintă o formă de sprijin temporar pentru depășirea unei situații de criză“ a declarat primararul comunei Cumpîna, Mariana Gâju
Be the first to comment